Potpisan Sporazum o kreditu za izgradnju deonice Koridora 11

Bez autora
Feb 02 2012

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahin Mustafajev potpisali su danas u Bakuu Sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine u vrednosti od 300 miliona evra. Vlada Azerbejdžana odvojila je značajna sredstva iz svojih državnih fondova pod uslovima koji su daleko bolji od tržišnih. Zajedničkim snagama gradiće se autoput od Ljiga do Preljine. Vlada Azerbejdžana obezbedila je kredit za izgradnju deonice od Ljiga do Preljine po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri posto na 15 godina, sa grejs periodom od tri godine, a na izgradnji autoputa biće angažovane srpske i azerbejdžanske firme. Ovo je veliki projekat, koji podrazumeva izgradnju 60 mostova, pet tunela i predstavlja značajno ulaganje u infrastrukturu Srbije.

Sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Vuk Jeremić i ministar za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šahin Mustafajev potpisali su danas u Bakuu Sporazum o zajmu Azerbejdžana za izgradnju deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine u vrednosti od 300 miliona evra.

Vlada Azerbejdžana odvojila je značajna sredstva iz svojih državnih fondova pod uslovima koji su daleko bolji od tržišnih. Zajedničkim snagama gradiće se autoput od Ljiga do Preljine.

Vlada Azerbejdžana obezbedila je kredit za izgradnju deonice od Ljiga do Preljine po fiksnoj kamatnoj stopi od četiri posto na 15 godina, sa grejs periodom od tri godine, a na izgradnji autoputa biće angažovane srpske i azerbejdžanske firme.

Ovo je veliki projekat, koji podrazumeva izgradnju 60 mostova, pet tunela i predstavlja značajno ulaganje u infrastrukturu Srbije.

Sporazum o kreditu je okvirno dogovoren na zasedanju Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana u Beogradu, u novembru prošle godine.

Ministar Jeremić je izjavio da je tokom posete bilo reči i o seriji drugih važnih projekata, a Azerbejdžan je zainteresovan za ulaganje u poljoprivredu i za saradnju u oblasti farmaceutske industrije i u mnogim drugim projektima od obostranog interesa.

Potpisivanjem ovog sporazuma učinjen je značajan korak u pravcu čvršćeg ekonomskog povezivanja Srbije i Azerbejdžana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik